MLV vandrar Skåneleden

De första sex etapperna av Skåneleden invigdes 1978 mellan Sölvesborg och Glimåkra och blev början till SL1 Kust till kust. Detta blev möjligt tack vare drivkraften och visionen hos initiativtagaren Folke Fribert.

Sedan dess har kartan ritats om otaliga gånger i takt med att mil efter mil tillkommit - för att i dag omfatta 125 mil vandringsled.

Nu tycker vi att det är hög tid att MLV tar sig an Skåneleden och dess 125 mil!

Detta är en separat utmaning som ligger utanför det vanliga programmet. Vi kommer att anordna spontanvandringar som annonseras på hemsidan och vår Facebook-sida cirka två veckor innan. Vid årsmötet 2022 blir det pris till den som gått flest mil på Skåneleden.

Etapperna är graderade enligt följande:

Lätt: Varierande terräng, mer än 50 % av etappen går på asfalt- eller grusväg. Tempot är anpassat efter hur långt vi ska gå. Fika/lunch är kortare än vanligt.

Medel: Varierande terräng, mer än 50 % av etappen går på naturstig. Tempot är anpassat efter hur långt vi ska gå. Fika/lunch är kortare än vanligt.

Utmanande: Kuperad terräng, branta partier på naturstig förekommer. Tempot är anpassat efter hur långt vi ska gå. Fika/lunch är kortare än vanligt.

Status 2022-04-27