Spontanvandringar

Följ med på tur i Skåne! 

Här hittar du information om spontanvandringarna. Vill du ha information via e-post, skickar du din e-postadress till gun.malmros@gmail.com.

Du kan också här lägga ut egna turer eller mejla dem till gun.malmros@gmail.com som lägger ut dem på hemsidan. Skriv:

  • datum
  • resmål med antal kilometer (på ett ungefär)
  • tider för resa med buss eller tåg
  • ungefärlig hemkomst.

Inloggningsuppgifter får du om du mejlar till gun.malmros@gmail.com. Du behöver bara inloggningsuppgifterna om du själv ska skriva in en tur, inte för att läsa sidan.


 

Lördag 16 maj Spontanvandring i Skäralid

Rundvandring nr 29 från Mitt Skåne av Karin Hoffman. Turen är på 14 km med några branta stigningar. I korthet går vi från Skäralid upp på Kopparhatten, nedför Offavägen, över Skärån, tvärt upp på andra sidan, sedan Lierna och några kringelikrokar, däribland Härsnäsdammen. Slutligen tillbaka till Skäralid utan att missa Hjortsprånget. Karin Hoffmans bok kom ut våren 2018 och redan på hösten hade vi vandringen i MLV-programmet. En favorit i repris, helt enkelt.

I dessa tider gör vi en begränsning på 15 personer för dem som använder kollektivtrafik. Därmed är det obligatoriskt att anmäla sig till Olof (0730-77 08 81) senast dagen före. Åker ni med bil, behövs ingen anmälan.

Avresa från Malmö C 9.28 med Ö-tåg 1028. Byte i Lund till Pågatåg som därifrån avgår 9.46. Byte i Stehag till buss nr 518 (avgår 10.12). Bussen är framme 10.40 i Skäralid och vi sammanstrålar med de bilburna 10.45 framför restaurangen. Vi bör hinna med bussen 17.16 tillbaka.