HÖSTPROGRAM 2021

PROGRAM - HÖSTEN 2021

Planeringsmöte måndagen den 30 augusti kl 18:00

Ett planeringsmöte har under lång tid inte varit möjligt att genomföra i MLV pga pandemin. Men nu finns möjlighet att fylla hösten med vandringar. Möteslokal är stora salen på IOGT-NTO, Bantorget 5 (till höger om Grand Hotel) i Lund. Det är cirka 100 m söder om Lund C. Parkering finns nära Lund C, Västra stationstorget, och nordväst om Clemenstorget, invid spåren. Tyvärr är tågen inställda men det finns ersättningsbuss.

Vi är i behov av fler medhjälpare så du som inte varit turledare tidigare, men som har intresse av att hålla i en vandring eller hjälpa till på annat sätt, är särskilt välkommen (se vår hemsida under ”Så här gör vi”). Vi önskar en fördelning av vandringar på flera turledare, liksom både korta och långa vandringar. Du är också välkommen om du bara vill diskutera och påverka..

Anmäl gärna om du kommer så att vi kan beräkna fika. Anmälan till Olof på 0730770881 eller olof.bjornberg@bredband.net. Mejla gärna in förslag på turer till Olof eller Hans (hans.svedinger@telia.com).


Vandringshelg Brösarp - Hallamölla, 11-12 september

På Alunbrukets B&B finns 12 sängplatser bokade för en två-dagars Österlenvandring med MLV. På lördag (11/9) tar vi oss med Tåg och Buss (eller bil) till Torparebron strax norr om Brösarp. Avgångstid från Lund/Malmö med pågatåg mot Ystad preliminärt 8:21/8:37. Vi går norrut, fortsätter till Agusa, och vidare till Alunbruket. Det blir cirka 21 km och ingår i Skåneledens ”Österlencirkel”. På Alunbruket väntar fika och senare enkel middag. Efter frukosten på söndagen går vi inte lika långt, bara 13 km. Vi fullbordar Österlencirkeln, följer Verkeån via Hallamölla (alternativt Backaleden, 10 km vid dåligt väder) och avnjuter lunch (14.00) på Brösarps gästgiveri. Hemkomsttid 19.
Inkvarteringen är i 2-bädds rum eller 4-bäddsrum. Men våningssängar är det inte fråga om. Jag är rädd för att det kan vara svårt med 4-bädds rum men hoppas tillräckligt många kan acceptera det med tanke på de goda vandringsmöjligheterna.

Några av er kan avvika från detta upplägg om ni tycker att det verkar alltför mesigt. Det är tex möjligt att vandra 30 km från Anklam /Vitabäck på Skåneleden. Man passerar då bla Heinge och Lövestads åsar som lär vara mycket vackert och vi träffas alla till middagen på Alunbruket.

Jag vill ha er anmälan senast 15 juli. Turledare Olof Björnberg (0730770881 eller olof.bjornberg@bredband.net).

Priset är 1480 kr/pers för de som bor i 2-bäddsrum (Albostugan och Kristers länga rum 1) och 1380 kr /pers för de som bor i 4-bäddsrum (Röda stugan och Vindsvåningen). Priset inkluderar fika, middag, boende med lakan, handduk och städning, frukostbuffé, samt lunch på Brösarps gästis.
Mer information om Alunbruket finns på  och från Skåneleden: https://www.skaneleden.se/delled/sl4-osterlen