Sommarvandringar

Här hittar du information om sommarvandringarna. Vill du ha information via e-post, skickar du din e-postadress till gun.malmros@gmail.com.
Du kan också lägga ut egna turer. Mejla texten till gun.malmros@gmail.com som lägger ut dem på hemsidan. Skriv:


• datum
• resmål med antal kilometer (på ett ungefär)
• tider för resa med buss eller tåg.

 


Vandrarlaget under sensommaren 2020

Coronapandemin har slagit hårt mot MLV:s aktiviteter. Från 29 mars och under hela april ställdes all verksamhet in. Tre inplanerade turer i programmet ”ersattes” med annan färdledare (3/5, 16/5 och 14/6) och långvandringen Ystad–Simrishamn genomfördes (22–23/5). Under sommarkortsperioden (15/6–15/8) har vi haft ett antal vandringar och från en riktigt låg nivå ser vi äntligen en ökning av antalet deltagare. Men Folkhälsomyndighetens restriktioner orsakade av pandemin fortgår. Vi kan inte organisera bilsamåkning. Vi kan heller inte uppmuntra deltagare och turledare över 70 år att använda kollektivtrafik.

Ett avbräck för oss var att vi inte kunde ha planeringsmötet i juni och i programmet här på hemsidan skrev vi att ett flertal av de inställda vandringarna skulle flyttas till hösten. Vi hoppas att åtminstone några av dessa vandringar kan bli av. Vid månadsskiftet till september brukar vi komma ut med ett tryckt program. Så blir det inte i år. Istället kommer nya turer att annonseras fortlöpande på hemsidan och Facebook. Någon enstaka tur kommer dock att annonseras med längre framförhållning.

Efter sommarkortsperiodens slut genomför vi vandringen vid Knivsåsen (23/8), nästan enligt plan. Det blir en rundvandring istället och därmed enkelt att ta sig fram i bil. Busstiderna i programmet är oförändrade.

Vi ser nu fram emot nya vandringar på sensommaren och hösten.

 

Lördag 15 augusti Krapperups slott/Strandhagen/Mölle (17 km)

Lördagen den 15 augusti blir det en vandring från Krapperups slott tvärs över hela Kullaberg till Arilds källa och Strandhagen. Därefter går vi vidare till Mölle och Lerhamn innan vi går tillbaka till Krapperups slott.

Avresa från Malmö C kl 08.08 med Öresundståg 1020 mot Göteborg. Från Lund C kl 08.23. Vi anländer till Krapperups slott kl 09.52. Ni som vill köra bil kan parkera på slottets parkering. Hemkomst ca kl 18.00.

Välkomna!

Maria Johnsson (0766-12 29 71)

 

Lördag 1 augusti Båstad

Vi ger oss av till Båstad med tåg eller bil. På de höglänta, bara kullarna ovanför Båstad är vandraren utsatt för väder och vind men belönas rikligt med en fantastisk utsikt över hela Laholmsbukten. Nivåskillnaden är 170 m, följaktligen krävs ett visst mått av ansträngning. På toppen ligger Café Utsikten där vi kan ta en fika om vädret tillåter.

Tågresenärerna börjar vandringen vid Båstads tågstation och följer kustslingan in till Malens havsbads parkering, där bilresenärerna möter upp. Avresa från Malmö C kl 08.08 med Öresundståg 1020 mot Mölndal. Från Lund C kl 08.23. Vi anländer till Båstad kl 09.35 och därefter går vi till Malens havsbad, där bilresenärerna möter upp oss. Vi är där ca kl 10.20. Hemkomst ca kl 18.00.

Rundan blir 16 km för tågresenärerna och 12 km för bilresenärerna. Tågen går hem en gång i timmen så det går utmärkt att avsluta vandringen med en måltid i Båstads småbåtshamn.

Välkomna!

Maria Johnsson (0766-12 29 71) & Gunilla Andersson

 

Måndag 20 juli Sövdesjön runt

Välkomna på en vandring kring Sövdesjön enligt Karin Hoffmans bok ”Rundvandringar på Romeleåsen och kring sjölandskapen” måndagen den 20 juli. Rundan är ca 12 km. Efter vandringen finns möjlighet att besöka Sövde musteri eller bada i sjön. Det finns även en vandringsled kring Sövde by på 6,5 km som man kan testa.

Avresa från Malmö C 8:23 med pågatåg 1518 till Lund. Från Lund C kl 8.43 med buss 160 till Veberöd, därifrån med buss 341 till Sövde by. Det finns ett par bussar att välja mellan på eftermiddagen, så man kan välja när man vill åka hem. Det går jättebra att köra bil till vandringen och då finns parkering vid badkiosken i Sövde by. Vänligen meddela Maria om ni kör själva.

Välkomna!

Maria Johnsson (0766-12 29 71)

 

Lördag 18 juli Smedstorpsrundan

Välkomna till Gårdslösaleden. Rundan utgår från Smedstorp och är på tolv kilometer "genom ett omväxlande landskap med bördiga åkrar, betade ängar och trolska bokskogar". Ett naturreservat, Listarumsåsen, måste nämnas. Till detta kommer ett antal historiska (gravfält, domarringar) och kulturella sevärdheter (kalkugn).

Avresa från Lund C 8.51 med pågatåg 1263 mot Simrishamn. Från Malmö C fortsätter (avgår) detta tåg 9.07. Det går bra att köra bil till vandringen och det finns gott om fri parkering i byn (Smedstorp). Tåget är framme 10.25. Möt oss där. Hemkomst cirka 16.30

Välkomna på lördag!

Olof Björnberg (0730-77-08-81)

 

Söndag 12 juli Vedema 14 km

Stiftelsen skånska landskap skriver: "Vedema är skog. Dunkel granskog,
en del tallskog men också torra bokbackar och fuktdrypande lövskog." Vi
får uppleva bl.a. Barsjön, Rökeån och Vedema Hall (urbergsklint). Kanske
finner vi blåbär och kantareller efter allt regnande. Rundvandringen
enligt Karin Hoffman (Skåneleden nr 9, med varning för mygg) är på 8 km
men det tillkommer knappt 6 km från och till busshållplatsen. Vi har
inte "rekat" turen. Om vi inte går vilse bör alltså turen vara på 14 km.

Avgång 9.28 från Malmö C (Karlskronatåget). Från Lund C 9.43. Byte i
Hässleholm till buss 511 mot Ängelholm. Hållplats Hörlingegården.
Återresa därifrån 16.08. Hemkomst ca 17.30. Om ni kommer med bil hör av
er så ordnar vi en träffpunkt.

Turledare: Marie-Louise Hansson (070-955 92 20)

Välkomna på söndag!


Söndag 21 juni Utvälinge-Arild. Skåneleden 5

Det är dags för en första sommarvandring. På söndag efter Midsommardagen följer vi Öresundsleden, SL5, från Utvälinge. Det blir etapp 1, 2 och en del av etapp 3, 22 km med svårighetsgrad 2 på en 3-gradig skala. I blickfånget har vi Kullaberg, Bjärehalvön, Skälderviken och Hallands Väderö. Leden passerar pampiga villakvarter och pittoreska bykärnor som Rekekroken och Svanshall.

Visst är det långt dit. Två timmars resa i varje riktning men nyponrosorna blommar och dagen är lång. Allmänna badbryggor lär det finnas gott om.

Avresa från Malmö C 8.08. Från Lund C 8.23. Byten i Hbg och Höganäs. Vi är framme 10.12 i Utvälinge och från Arild avgår bussar 16.45 och 18.45. Väderleksprognosen antyder ostadigt väder. Det finns möjlighet att ”hoppa av” i Jonstorp efter ungefär halva sträckan. Härifrån går det bussar varje timme mitt på dagen.

Välkomna!
Olof Björnberg (0730-77 08 81)
 

 
l
 
 
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail