Sommarvandringar

Här hittar du information om sommarvandringarna. Vill du ha information via e-post, skickar du din e-postadress till gun.malmros@gmail.com.

Du kan också lägga ut egna turer. Mejla texten till gun.malmros@gmail.com som lägger ut dem på hemsidan. Skriv:

  • datum
  • resmål med antal kilometer (på ett ungefär)
  • tider för resa med buss eller tåg

 


 

Glad sommar!

Nu är det snart dags att binda blomsterkransar och fira att solen står still. Dagen när vår jordaxels lutning gör att vi kommer solen som närmast, upplever vi årets längsta dag. Solen står som högst på himlen och nattetid tycks den aldrig riktigt går ner.


Vi lever just nu i en tid som inte liknar någon de flesta av oss upplevt. Man kan inte komma ifrån att det är en allvarlig situation. Den oro som många känner är värd att ta på stort allvar. Samtidigt finns det mycket att glädjas åt. Många människor har upptäckt vår fina natur och vilka underbara vandringsleder vi har i vårt land. Detta är ju ingen nyhet för oss i Malmö-Lunds vandrarlag som älskar att vandra i vackra Skåne.


Nu är det snart dags för våra sommarvandringar, och för er som inte varit med tidigare så innebär det att alla får bjuda in till egna vandringar. Får du en idé om en vandring, mejla Gun (gun.malmros@gmail.com). Skriv dag för vandringen, resmål, resesätt (tåg, buss, egen bil), hur lång vandringen är, tid för avresa och ungefärlig hemkomst.


Våra färdledare, Olof och Hans, jobbar på ett program för hösten, vilket kommer att se annorlunda ut eftersom vi måste anpassa oss efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och därför inte kan planera för någon längre period. Vi hoppas att ni har överseende med detta.


Vi i styrelsen vill tacka alla för en trevlig vår med fina vandringar och ser fram emot fler vandringar under sommaren och hösten. Vi önskar er en skön sommar!


Hälsningar
Malmö-Lund vandrarlags styrelse

 

Söndagen 21 juni Utvälinge-Arild. Skåneleden 5

Det är dags för en första sommarvandring. På söndag efter Midsommardagen följer vi Öresundsleden, SL5, från Utvälinge. Det blir etapp 1, 2 och en del av etapp 3, 22 km med svårighetsgrad 2 på en 3-gradig skala. I blickfånget har vi Kullaberg, Bjärehalvön, Skälderviken och Hallands Väderö. Leden passerar pampiga villakvarter och pittoreska bykärnor som Rekekroken och Svanshall.

Visst är det långt dit. Två timmars resa i varje riktning men nyponrosorna blommar och dagen är lång. Allmänna badbryggor lär det finnas gott om.

Avresa från Malmö C 8.08. Från Lund C 8.23. Byten i Hbg och Höganäs. Vi är framme 10.12 i Utvälinge och från Arild avgår bussar 16.45 och 18.45. Väderleksprognosen antyder ostadigt väder. Det finns möjlighet att ”hoppa av” i Jonstorp efter ungefär halva sträckan. Härifrån går det bussar varje timme mitt på dagen.

Välkomna!

Olof Björnberg (0730-77 08 81)

 

 
 
 
 
What do you want to do ?
New mail