Hjärtekakor
Räcker till

100 g smör

1 3/4 dl florsocker 

3 3/4 dl vetemjöl 

1-2 msk strösocker 

1 apelsin, skal av hela, saft av halva

50 g mörk choklad, jag tog mörk block






Tärna smöret, lägg allt utom chokladen i matberedaren och kör på hög hastighet. 

Bryt chokladen i mindre bitar och kör i den.

Låt degen vila minst en halvtimme i kylen. Rulla ca 30 bullar och platta till dem med en gaffel eller kavla ut den ca 4 mm tjock och tag ut hjärtan med din pepparkaksform. 

Grädda 7-8 min i 200 gr. Mitt i ugnen.
Morotskaka
Räcker till ca 24 - 30 MLV-are
3 dl majsolja
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk kanel
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
8 dl rivna morötter (ca. 500 g)
2 1/2 dl hackade hasselnötter
2 1/2 russin

TOPPING :
300g färskost, exempelvis philadelphia
1 dl créme fraiche
2-3 msk flytande honung el. socker

En saftig och god kaka. Den blir bara godare av att stå ett par dagar. Förvara i kylskåp.

Sätt ugnen på 175 C.
Smörj och bröa en braspanna ca. 23 x 35 cm. Vispa ihop olja och socker. Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda samman de torra ingredienserna + russinen och rör ner dem i smeten. Vänd ner morötter och nötter. Häll smeten i formen och grädda ca 1 timme. Låt kallna.
Rör samman färskost med créme fraichen och honung el. socker.
Skär upp i portionsbitar. Bred på toppingen. Går bra att frysa. Då utan topping.