Malmö-Lunds vandrarlag

Malmö-Lunds vandrarlag är en ideell förening med syfte att hjälpa och inspirera medmänniskor att komma ut och upptäcka naturen. Vi vill göra det möjligt att besöka även lite udda platser, men glömmer inte de klassiska pärlorna i det skånska landskapet. 

Välkommen som medlem i vår förening! Medlemsavgiften för ett kalenderår är 150 kronor för vuxen och 75 kronor för junior (17 år eller yngre). Sätt in avgiften på postgiro 249061-3 och ange medlemsavgift. Glöm inte att skriva namn, adress, telefonnummer och för junior födelseår. Skriv även om program önskas via e-post eller i pappersversion. 

Viktig information om bil- och bussresor                     

I vissa fall samåker vi till vandringarnas utgångspunkt i privata bilar eller hyrd buss. Då inget annat anges är mötesplatserna:
i Malmö, vid bilresor: Malmö Operas parkering, vid bussresor: Stadion (John Ericssons väg). I Lund samlas vi vid bilresor: nordvästra hörnet av Clemenstorget, vid bussresor: Centralstationen (Magasinet). Samåkningsavgiften vid bilresor anges vid respektive tur. Avgifterna fördelas lika mellan bilförarna från respektive ort. Bussavgiften är 150 kr.

När vi reser med regionbuss eller tåg är det bra att kontrollera i förväg att tågtiderna inte är ändrade på Skånetrafikens webbplats eller under rubriken Ändringar på denna webbplats.


Föranmälan  

Föranmälan till vandringar måste i vissa fall göras senast två dagar före vandringen till turledaren, och endast till denne. Telefonnummer finns endast i det tryckta programmet. Det går också bra att anmäla sig via e-post, se det tryckta programmet. Kontakta oss här så skickar vi ett tryckt program med namn och telefonnummer eller en pdf via e-post.


Biltransporter 

När du anmäler dig till turen vill vi veta om du har bil och kan köra samt hur många som får plats utöver dig själv.


Busstransporter med hyrd buss

Anmälan till bussresorna är bindande. Uteblir du eller lämnar återbud senare än kl 19.00 fredag före vandring, betalar du inom 14 dagar 150 kronor till MLV. MLV:s postgiro är 249061-3. OBS! Kom ihåg säkerhetsbältet vid bussresor.


Raster och vandrare med hund

Ta med matsäck. Vi brukar ha en rejäl lunchrast och kortare förmiddags- och eftermiddagsfikor. Ta med något att sitta på. Lämpliga kläder och skor för vandring i skog och mark samt en varm tröja till rasterna är bra att ha. Hunden är välkommen när vi reser med allmänna transportmedel. När vi använder privata bilar, får hundägaren själv köra och ta med sig passagerare. När vi hyr buss får inga hundar följa med. Hunden ska vara kopplad under vandringen.                  Kom ihåg!
  
• Gå aldrig före turledaren.
• Lämna aldrig gruppen utan att meddela någon.
• Låt det inte bli större avstånd än att du ser den som går före eller efter dig.


Information om Dagsländorna finns i slutet av programmet.  
Söndag 26 augusti Ven (tåg, stadsbuss)   

Långa turen: Lätt vandring, ca 14 km, runt Ven. 

Korta turen: Lätt vandring, ca 8 km.

Avresa med Pågatåg 1708: Från Malmö C 8.41. Från Lund C 8.56. Hemkomst ca 18.30.

Karta: Skåneleden 5, etapp delvis 9A. Ingen föranmälan.

För att komma med Venbåten med avgång 10.00 (2017), är det lämpligt att förboka. Det sker på egen hand (www.ventrafiken.se). Kostnaden för en enkelresa är 75 kr (2017). Kontrollera att tåg- och busstiderna inte är ändrade under Ändringar.Lördagen 22 september Holmeja (Regionbuss)

Medelsvår vandring, ca 15 km. Vi vandrar i blandad skog och förbi en sjö (eventuellt kan det finnas tillfälle till bad). 

Avresa från Lund C kl 9.40, buss 165.

Avresa från Malmö Södervärn kl 9.10 med buss 142. Byte till buss 165 i Klågerup, där vi möter upp lundaresenärerna. Slutdestination hållplats Holmeja.

Hemkomst ca 17.30. 

Ingen föranmälan. Kontrollera före avfärd att busstiderna inte är ändrade under Ändringar.


Lördagen 29 september Perstorp (Tåg) 

Medelsvår vandring, ca 17 km, kring sjöarna utanför Perstorp. Vi kommer att vandra ganska snabbt eftersom det är en lite längre tur.

Avresa från Malmö C (Öresundståg) 8.08, från Lund C (Pågatåg) 7.56. Gå av i Helsingborg där Maria möter. Vi tar tåget mot Perstorp 9.17 som är framme 10.01. 

Hemkomst ca 18.00.

Kontrollera före avfärd att busstiderna inte är ändrade under Ändringar.Söndagen 7 oktober Skäralid–Härsnäsdammarna (Tåg, regionbuss)

Medelsvår vandring, ca 14 km, med en del branta höjdskillnader, över urbergsåsen via ädellövskog till Kopparhatten, ner Offavägen till Skärån. Uppför slänten till Lierna. Passerar bland annat det idylliska Killehuset. Vi avslutar vandringen med ett hisnande panorama från det mytomspunna Hjortsprånget. Ta gärna med stavar.

Avresa från Malmö C 9.31, från Lund C 9.44. Byte till regionbuss 518 i Stehag, avgång 10.12.

Hemkomst ca 18.30.

Karta: Karin Hoffmanns bok ”Rundvandringar mitt Skåne”, vandring nr 29.

Ingen föranmälan.

Kontrollera före avfärd att busstiderna inte är ändrade under Ändringar.Söndagen 14 oktober Bromölla och Ryssberget (Tåg)

Medelsvår vandring, ca 25 km. En blandad tur genom nordöstra Skånes vackra landskap, dels uppe på Ryssbergets slutning och dels genom ängarna vid Ivösjön.

Avresa från Malmö C 7.28, från Lund C 7.41. Lös biljett till Bromölla.

Hemkomst ca 18.30.

Karta: Karin Hoffmanns ”Vandringar för tågburna”, Vandring 11: Bromölla.

Ingen föranmälan. 

Kontrollera före avfärd att busstiderna inte är ändrade under Ändringar.Lördagen 20 oktober Trivselträff

Välkommen till en trevlig eftermiddag där Gertrud och Göran Berg berättar och visar bilder från MLV:s tidigare år.

Vi bjuder på fika.

Tid och plats: lördag kl 14 i IOGT/NTO:s lokal, Bantorget 5 i Lund.

Avresa med tåg från Malmö C 13.28.

Anmälan, se tryckt program.Söndagen 28 oktober Fyledalen (Tåg, regionbuss)

Medelsvår vandring, ca 15 km.

Avresa med tåg från Malmö C 9.11 till Lund, från Lund C 9.34 med Skåneexpressen 5. Lös biljett till ”Röddinge landsvägen”.

Hemkomst ca 17.30.

Karta: Karin Hoffmanns ”Rundvandringar mitt Skåne”. 

Tur nr 4.

Ingen föranmälan.  Kontrollera före avfärd att busstiderna inte är ändrade under Ändringar.Söndagen 11 november Måkläppen (Tåg, regionbuss)

Lätt vandring, ca 13 km. Från första november till sista januari är det tillåtet att beträda Måkläppen. För ett år sedan fick vi se sälar på nära håll och vi hoppas att turen är med oss igen.

Avresa från Malmö C 9.07, från Lund C 8.53. Byte i Hyllie till buss 300 kl. 9.27.

Hemkomst ca 16.00.

Ingen föranmälan. 

Kontrollera före avfärd att busstiderna inte är ändrade under Ändringar.Tisdagen 13 november Planeringsmöte

Särskild kallelse skickas till alla turledare ett par veckor före mötet. Du som inte är turledare nu, men som har intresse av att kanske hålla i en vandring framöver eller vill vara medhjälpare till en turledare, hör av dig till styrelsen, se tryckt program. Vi är alltid i behov av medhjälpare i föreningen och ju fler vi är som håller i vandringarna, ju mer variation kan det bli och enklare för oss alla.Lördagen 24 november Nöbbelövs mosse (Tåg)

Lätt vandring, ca 10 km. Vandring över Nöbbelövs mosse, genom Vallkärra by, till Sankt Hans Backar, vidare till Monumentet och vi avslutar vid Lund C.

Avresa från Malmö C 9.41, från Lund C 9.56. Avstigning Gunnesbo.

Hemkomst ca 14.30.

Ingen föranmälan. Kontrollera före avfärd att busstiderna inte är ändrade under Ändringar.

.

Söndagen 9 december adventsvandring i Bulltofta strövområde (Tåg, stadsbuss)

Lätt vandring, ca 10 km.

Tag med lunchpaket.

Avresa från Lund C 9.40 till Malmö Triangeln, byt till buss 6. Från Malmö 10.16 buss 6 mot Värnhem.

Hemkomst ca 14.30.

Ingen föranmälan.  Kontrollera före avfärd att busstiderna inte är ändrade under Ändringar.Söndag 27 januari Knickarp (Bil)

Lätt vandring, ca 11 km, i skogarna och över ängarna vid Knickarp, vi vandrar mest på småvägar och stigar.

Avresa från Malmö och Lund 9.00.

Hemkomst ca 15.30.

Karta: Terrängkartan. Rundvandring 16 i Karin Hoffmanns ”Rundvandringar Romeleåsen”.

Bilkostnad från Malmö 100 kr och från Lund 80 kr.

Anmälan till denna tur senast fredag 25 januari 19.00, se tryckt program.
Med reservation för eventuella ändringar.
Förmiddagsvandringar på torsdagar med Dagsländorna 

Vi träffas på Gustav Adolfs Torg vid bussterminalen torsdagar 09.45 och tar lokalbussen ut till något av Malmös grönområden med omnejd för ett par timmars härlig vandring. Ingen turledare utan alla får komma med förslag till olika turer.

Föreningens försäkring

 

Föreningen har ansvarsförsäkring vilken inte omfattar olycksfall. Det är var och ens ansvar att ha detta täckt, lämpligen genom egen olycksfallsförsäkring.

MOTION MED MENING!
NYTTA OCH NÖJE I FÖRENING!